Branding-ul fațadelor – promovare cu impact maxim

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Foliile perforate Window graphics (sau window film, cum mai sunt cunoscute) reprezintă o soluție larg răspândită pentru branding-ul fațadelor vitrate ale spațiilor comerciale sau ale clădirilor de birouri și, totodată, soluția recomandată de decorare pentru geamurile autovehiculelor.


Foliile autocolante Window graphics sunt folii din PVC, perforate, care pot fi imprimate folosind echipamente de imprimare cu solvent, ecosolvent sau latex. Ele se aplică, în general, pe partea dinspre exterior a geamurilor, și permit atât vizibilitatea către exterior cât și accesul luminii naturale în interior.

!! PONT!!
Este foarte important ca aplicarea să se facă la o temperatură mai mare decât temperatură minimă recomandată de producător. De exemplu, pentru foliile Orajet 3675, temperatura minimă de aplicare este 10 grade Celsius. Întrucât aceste folii sunt expuse la exterior și trebuie să reziste tuturor intemperiilor, este foarte important că ele să fie laminate. Laminarea îndeplinește mai multe funcții:

1. protejează folia imprimata de razele UV

Pentru uscarea completă a cernelii este necesară o pauză de minim 48 ore între imprimare și laminare. Dacă cerneala nu este complet uscată, există riscul zgârierii printului la laminare / aplicare sau, în cel mai rău caz, al dezlipirii foliei autocolante de pe geam.

2. crește durabilitatea foliei Window Graphics


!! PONT!!
Pentru creșterea durabilității în timp, este absolut necesară folosirea unei folii de laminare compatibile, conform recomandărilor producătorului. Altfel, la temperaturi ridicate / scăzute dilatarea / contractarea celor două materiale poate fi diferită și aplicația poate fie să se dezlipească, fie să devină inestetică. Crește vizibilitatea din interior la exterior.


!! PONT!!
Foliie Window Graphics care sunt aplicate la exterior fără a fi laminate diminuează foarte mult vizibilitatea de la interior la exterior datorită faptului că picăturile de apă, praful și alte impurități se depun în perforațiile foliei. De asemenea, foliile de laminare pentru Window Graphics au adezivul perfect transparent. Astfel, ele nu distorsionează vederea.

Suprafața pe care urmează a se aplica folia window graphics se curăță bine în prealabil, cu alcool izopropilic, pentru înlăturarea tuturor particulelor care ar putea deteriora folia și / sau aspectul general al geamului decorat. Materialul se aplică fără apă, cu o racletă de pâslă sau lemn acoperit cu pâslă.

Acest articol a fost realizat împreună cu specialiștii de la SAIKO MEDIA.