Cum sa alegi cutting plotter-ul potrivit nevoilor tale?

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn

Unul dintre cei mai importanți pași pentru realizarea unor lucrări de calitate, conforme cu cerințele clientului, îl reprezintă alegerea echipamentului potrivit, în funcție de complexitatea lucrărilor și a volumului de muncă. Unul dintre primele echipamente pe care orice signmaker le achiziționează este un cutting plotter.

Cum îți alegi cutting plotterul potrivit pentru afacerea ta? Prețul este întotdeauna un factor important în decizie, dar nu ar trebui să fie cel mai important. Probabil că mai important decât prețul ar trebui să fie alți factori precum: raportul calitate-preț, fiabilitatea, ușurinta în utilizare, cât de bine răspunde echipamentul nevoilor actuale și viitoare ale companiei.

Înainte de a lua decizia achiziționării unui Cutting Plotter, ar trebui să ai în vedere următoarele caracteristici:

  • Acuratețea și precizia

Un cutting plotter trebuie să poată închide perfect orice curbă sau colț ascuțit, inclusiv la litere mici sau pe materiale mai groase (precum foliile reflectorizante).

Cutting plotterele PUMA III și Jaguar IV efectuează o decupare perfectă, atât pe curbe, cât și la colțuri, indiferent dacă e vorba de litere de mici dimensiuni sau fișiere cu grafică complexă pe materiale groase, diminuând semnificativ pierderile de material.

  • Tăierea pe contur

Funcția de tăiere pe contur este foarte utilă pentru a prelucra fișiere imprimate în prealabil. Această funcție oferă posibilitatea de a tăia pe contur atât folii autoadezive, precum și folii termotransfer, etc, pentru a realiza o gamă largă de lucrări: de la etichete, la grafică pentru tricouri, magneți, etc.

La cutting plotterele GCC, funcția de tăiere pe contur are un plug-in pentru COREL DRAW, ceea ce ușurează foarte mult prelucrarea fișierelor pentru imprimare și tăiere.

Functia AAS de tăiere pe contur, care se regăsește atât la cutting plotterele PUMA III, cât și la JAGUAR IV, asigură o tăiere foarte precisă inclusiv pentru etichete de mici dimensiuni.

  • Forța de apăsare a cuțitului

Reglarea forței de apăsare a cuțitului, precum și forța maximă de apăsare sunt elemente importante, întrucât oferă posibilitatea de a realiza o gamă largă de lucrări și de a prelucra materiale subțiri precum: foliile din poliester, sau materiale mai dure și de grosimi mai mari, precum foliile magnetice, cartoanele sau foliile reflectorizante.

La cutting plotterele GCC forța de apăsare poate fi reglată între  5g și 400g la cutting plotter-ul PUMA III, ajungând până la o forță maximă de 600g, în cazul Cutting Plotter-ului Jaguar IV .

  • Trasabilitatea

Trasabilitatea reprezintă capacitatea cutting plotterului de a tăia fișiere lungi fără ca materialul prelucrat să devieze, ceea ce garantează închiderea contururilor.

Dotate cu un tabur cu striații, cutting plotterele GCC au abilitatea de a tăia lucrări lungi de minim 3m în cazul cutting plotter-ul PUMA III, respectiv minim 10m în cazul cutting plotter-ului JAGUAR IV.

În plus, cutting plotterele GCC sunt dotate cu un sistem foarte performant de transport al rolei de prelucrat care asigură o trasabilitate de până la 50m.

  • Viteza

Viteza de lucru e importantă atunci e nevoie de prelucrat cantități mari de material.

GCC a creat game distincte de echipamente pentru a răspunde nevoilor atât firmelor cu volum mare de activitate, precum și celor pentru care viteza de lucru nu este un element esențial. Astfel, seria PUMA III are o viteză maximă de 600mm/s, în timp ce JAGUAR IV ajunge până la 1530mm/s .

  • Silențiozitatea

Având în vedere că de cele mai multe ori cutting plotterele necesită un mediu de lucru curat, ele sunt instalate în imediata apropiere a operatorilor, uneori chiar în biroul de grafică. În acest context e important ca echipamentele să facă un zgomot redus.

Cutting plotter-ele GCC sunt foare silențioase, fiind recunoscute ca unele dintre cele mai silențioase plottere din industrie, ceea ce ajută la menținerea unui climat de lucru plăcut pentru operatori.

  • Fiabilitatea

Fiabilitatea este foarte importantă pentru orice echipament. Nimeni nu iși doreste un echipament care trebuie reparat des, după care trebuie să aștepte pentru piese de schimb, etc. De cele mai multe ori, diferența de preț între un echipament fiabil și unul low cost este mică și nu contra balansează timpul și lucrările pierdute/refăcute.

Cutting plotterele GCC sunt recunoscute la nivel mondial pentru fiabilitatea lor. De aceea producătorul oferă garanție 24 luni, atât pentru PUMA III, cât și pentru JAGUAR IV.

 

Pentru mai multe informații despre cutting plottere, precum și pentru a testa Cutting Plotterele GCC,  vă invităm în Showroom-ul nostru din București. Pentru programări vă rugăm să trimiteți un email la office@pin.ro.