Curățarea mașinilor pentru aplicarea foliilor autoadezive

Inainte de aplicarea foliilor autoadezive profesionale pe mașini, trebuie urmați câțiva pași simpli, dar foarte importanți, pentru obținerea rezultatului dorit: aplicarea facilă a foliei, fără bule de aer și rezistența în timp.

Praful, murdaria, petele de grasime sau chiar urmele lăsate de amprenta mâinii tale, pot scădea aderența foliei autoadezive, iar în timp, autocolantul se poate dezlipi.

Iată câteva sfaturi pentru pregătirea suprafeței atunci când un client va aduce mașina la colantat:

  • În primul rând, mașina trebuie spalată cu apă și săpun. Se insistă pe marginea elementelor care vor fi colantate: pe lângă faruri sau stopuri, marginea aripilor sau a pragurilor unde este multă murdărie.

IMPORTANT !! Petele de gudron sau de bitum trebuie îndepărtate cu soluții speciale.

  • După uscare, următorul pas este curățarea suprafeței cu alcool izopropilic (concentrație 70% sau 90% alcool). Se recomandă alcoolul izopropilic, întrucât alți agenți de curățare ar putea afecta lacul suprafețelor (dacă este cazul) sau pot reduce puterea adezivului. Producătorul ORAFOL GmbH a creat o soluție specială pentru curățarea suprafețelor înainte de colare – vezi Soluție Pre-Colare ORACAL.

Pont !!

Dacă nu aveți la îndemână alcool izopropilic, puteți folosi alcool tehnic, cu care se îndepărteaza și urmele de bitum.

  • Se șterge suprafața mașinii cu o cârpă care nu lasă scame, până când aceasta este perfect uscată. Recomandăm curățarea suprafeței de cel puțin două ori cu alcool izopropilc, astfel orice urmă de grăsime va dispărea.

IMPORTANT !! Elementele vopsite recent ar trebui lăsate minim 3 săptămâni la uscat, înainte de a fi colate cu folii autoadezive.

Orice colare de succes începe cu pregătirea corespunzătoare a suprafeței. Acum, că am realizat acest pas, putem începe aplicarea foliei. Succes!

 

Citeste si :

,, Finisarea lucrărilor de colare”

,,De ce face bule autocolantul după aplicare?”

,,Îndepărtarea ornamentelor mașinii, înainte de colarea integrala”

,,Cum alegem folia autocolanta pentru colarea masinilor?”